Nintendo brengt rond de kerst dit jaar de SNES Classic Mini uit. De spelcomputer zou al in ontwikkeling zijn.

Dat melden anonieme bronnen aan Eurogamer. De plug-and-play-spelcomputer gaat voluit waarschijnlijk Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System heten.

De SNES Mini zou de NES Classic Edition opvolgen, waarvan de productie inmiddels door Nintendo is stopgezet. Later deze maand worden de laatste modellen hiervan verscheept.

Net als de NES Classic Edition zou de SNES mini een gemakkelijk op tv aan te sluiten spelcomputer zijn, waarop standaard een selectie games staat geïnstalleerd. Nintendo bracht de originele SNES in 1990 op de markt. Het grote voordeel ten opzichte van de NES was dat games mooier en complexer werden.

Bekende games

Topgames voor de SNES zijn onder meer Super Metroid, Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link to the Past en Chrono Trigger. Welke games Nintendo op de SNES mini uitbrengt, is nog onduidelijk.

De productie van de NES Classic Edition maakt nu waarschijnlijk plaats voor zijn opvolger. Toen de NES mini op de markt kwam, kampten winkels al snel met tekorten. Volgens Nintendo was het nooit de bedoeling dat het apparaat lange tijd verkrijgbaar zou zijn. Vanwege de hoge vraag besloot de Japanse speelgoedmaker om de spelcomputer iets langer te produceren. Het is niet bekend of de SNES op grotere schaal gemaakt wordt.