Het zaterdag aangekondigde Star Wars Battlefront 2, een schietspel gebaseerd op de bekende filmreeks, krijgt een singleplayercampagne waarin spelers in de huid van zowel Rebellion- als Empire-personages kruipen.

Het vervolg op Star Wars Battlefront uit 2015 werd onthuld tijdens het Star Wars Celebration 2017-evenement dat dit weekend plaatsvindt in Orlando.

Die game bestond nog enkel uit multiplayermodi, gemaakt door Battlefield-ontwikkelaar Dice. Voor het nieuwe deel wordt ook een speelbaar verhaal ontwikkeld dat spelers alleen kunnen doorlopen. De ontwikkeling daarvan is in handen van de Motive-studio van uitgever Electronic Arts. Die studio werkt aan verschillende spellen binnen het Star Wars-universum.

In de singleplayer krijgen spelers verschillende perspectieven van de bekende oorlog tussen de Empire en de Rebellion voorgeschoteld. Een daarvan is dat van Iden Versio, een stormtrooper die wraak wil nemen op de Rebellion voor het doden van Emperor Palpatine. Ook zijn er missies waarbij spelers in de huid kruipen van bekende personages uit de films, zoals Luke Skywalker en Kylo Ren.

Ook in de multiplayer zijn verschillende karakteristieke personages te spelen. Daarnaast werd bekendgemaakt dat de multiplayer content uit alle films zal bevatten, het gebruikte bronmateriaal is niet beperkt tot bijvoorbeeld één trilogie. In de multiplayer komen zowel grond- als ruimtegevechten voor en spelers vechten afwisselend te voet, in een voertuig of in een ruimteschip. 

Downloadbare content

Tegenover website Mashable liet uitgever Electronic Arts weten dat er geen zogeheten Season Pass komt voor het spel. Daarmee kunnen spelers al vooraf aankomende extra content voor het spel aanschaffen, tegen een gereduceerde prijs.

Zo'n pas was wel beschikbaar voor Star Wars Battlefront uit 2015, maar zorgde er volgens Electronic Arts voor dat de online gemeenschap verdeeld werd in spelers die de content al dan niet hadden aangeschaft. Dat wil de uitgever bij het aankomende deel voorkomen. Hoe precies, is nog niet duidelijk.

Star Wars Battlefront 2 verschijnt 17 november voor PlayStation 4, Xbox One en pc.