De ruimtegame Mass Effect Andromeda krijgt op donderdag een software-update, waarin veel van de bekritiseerde problemen worden aangepakt. 

Dat heeft ontwikkelaar BioWare bekendgemaakt. De patch moet ervoor zorgen dat gezichten natuurlijker bewegen tijdens gesprekken. Algemene technische mankementen worden ook aangepakt.

De update stelt spelers in staat om filmpjes bij het reizen tussen planeten over te slaan. Daarnaast kan de hoofdpersoon meer voorwerpen dragen en wordt de verbetering tijdens multiplayersessies verbeterd.

De nieuwe Mass Effect kwam onder vuur te liggen, omdat het spel kampt met technische problemen. Zo was er geen emotie zichtbaar in gezichten van personages en liepen spelfiguren op onnatuurlijke wijze.
  
BioWare wil op termijn meer updates uitbrengen om de game te verbeteren. In die patches moeten personages er beter uit gaan zien en wordt omstreden dialoog van een transseksueel personage aangepast. Transseksuele spelers noemden het huidige dialoog onnatuurlijk en geforceerd.

Er worden op termijn ook meer homoseksuele relaties voor de mannelijke hoofdpersoon aan de game toegevoegd.