Bossland, een Duitse ontwikkelaar van valsspeelprogramma’s voor online games, moet ontwikkelaar Blizzard 8,6 miljoen dollar (zo’n 8,1 miljoen euro) betalen omdat het een valsspeelprogramma voor teamshooter Overwatch verkocht.

Dat heeft een rechtbank in de Amerikaanse staat Californië bepaald, aldus TorrentFreak. De rechtbank achtte Bossland schuldig aan 42.818 maal inbreuk maken op auteursrecht. Blizzard wist hard te maken dat het bedrijf zijn software had ontrafeld en aanpassingen eraan had gemaakt zonder dat Bossland daarvoor toestemming had.

Volgens Blizzard zijn de cheats verantwoordelijk voor "grote en onherstelbare schade aan Blizzard", door de schending van het copyright en de voorwaarden van de game.

Het Duitse bedrijf is in het verleden al meerdere keren voor de rechter gesleept door Blizzard, wegens de verkoop van cheats voor onder andere World of Warcraft en Heroes of the Storm. Blizzard heeft daarbij eerder dit jaar een zaak verloren, waardoor het bedrijf moest opdraaien voor de juridische kosten.