CD Projekt Red, ontwikkelaar van The Witcher-gameserie, heeft 25 miljoen spellen binnen de trilogie verkocht. In de zomer van 2016 stond de teller op twintig miljoen verkochte exemplaren.

Dat heeft CD Projekt Red bekendgemaakt donderdag.

De gevierde gameontwikkelaar heeft niet bekendgemaakt hoe vaak het laatste deel in de serie, The Witcher 3: Wild Hunt, is verkocht sinds zijn release. Ook is niet duidelijk of deze titel verantwoordelijk is voor de stijging in verkopen. In juli van vorig jaar kwam in elk geval naar buiten dat The Witcher 3 tien miljoen keer was verkocht.

De Poolse ontwikkelaar heeft ook laten weten dat de gameserie een omzet behaald heeft van 1,5 miljard Poolse zloty. Dat is omgerekend ongeveer 355 miljoen euro.

Het eerste deel in de Witcher-serie verscheen in 2007, het tweede deel werd in 2012 uitgebracht en het derde deel werd in 2015 gelanceerd.

Aankomende spellen

CD Projekt Red werkt op dit moment aan twee games voor zover bekend: de futuristische role playing game Cyberpunk 2077 en het kaartspel Gwent: The Witcher Card Game. Dat kaartspel is geïntroduceerd in The Witcher 3 en genoot zoveel populariteit dat de ontwikkelaar besloot er een aparte game van te maken. Deze versie van het kaartspel is veel uitgebreider.

De ontwikkelaar heeft laten weten al tenminste 56 miljoen Poolse zloty (ruim 13 miljoen euro) te hebben geïnvesteerd in deze nieuwe projecten.