Horizon Zero Dawn verkoopt 2,6 miljoen keer in twee weken

Het openwereldspel Horizon Zero Dawn, een exclusieve titel voor PlayStation 4, is in twee weken tijd ongeveer 2,6 miljoen keer verkocht.

Sony heeft zowel de verkoop van de fysieke editie als de digitale versie meegenomen in de berekening, laat het bedrijf donderdag weten.

Horizon Zero Dawn is daarmee de snelst verkopende nieuwe IP van Sony voor de PlayStation 4. Ook is het spel de grootste uitgave van de Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games. Eerder was de studio verantwoordelijk voor de schietspellen binnen de Killzone-serie.

Met liefde ontwikkeld

Studiobaas Hermen Hulst laat in een reactie weten erg blij te zijn met het succes. “We hebben het spel met liefde ontwikkeld, dus het voelt ontzettend goed dat het zo goed in de smaak valt bij gamers.”

Daarnaast heeft Hulst bekendgemaakt dat de studio werkt aan nieuwe verhaalcontent. Daar is op moment van schrijven nog niets over bekend.

Horizon Zero Dawn is sinds 1 maart 2017 verkrijgbaar voor PlayStation 4 en heeft ook mogen rekenen op lovende recensies van critici wereldwijd.

Lees meer over:
Tip de redactie