Horrorgame Outlast 2 mag niet in Australië worden verkocht

De aankomende horrorgame Outlast 2 krijgt geen leeftijdsclassificatie in Australië, waardoor de game er niet kan verschijnen.

De Classification Board, een instelling van de Australische overheid die producten van een minimum leeftijd voorziet, claimt dat Outlast 2 "seks, drugsmisbruik of verslaving, misdaad, wreedheid, geweld of weerzinwekkende acties op een dergelijke manier overbrengt dat ze tegen de standaard van moraliteit en fatsoen gaan die door redelijke volwassenen wordt aangehouden".

De demo van Outlast 2 ontving een classificatie voor 18 jaar of ouder, waardoor de hoge mate van geweld al werd erkend. Volgens de Classification Board zou Outlast 2 deze rating ook ontvangen, ware het niet dat er seksueel geweld in de game wordt geïmpliceerd.

Outlast 2 komt daarom niet in Australië uit, tenzij de ontwikkelaar elementen verandert en de game opnieuw opstuurt naar de Classification Board.

15+

Tot 2013 was de hoogste classificatie in Australië MA15+, waardoor alle games voor spelers met een leeftijd van vijftien jaar en ouder geschikt moesten zijn. Daardoor zijn veel games nooit uitgekomen in het land, waaronder Fallout 3. Games hebben een leeftijdsclassificatie nodig om te worden verkocht.

Ook met de R18+-rating worden sommige niet uitgebracht, waaronder South Park: The Stick of Truth en Hotline Miami 2: Wrong Number. Eerstgenoemde titel kwam uiteindelijk met een hoop wijzigingen toch uit in het land.

Outlast 2 verschijnt in de rest van de wereld op 25 april voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Lees meer over:
Tip de redactie