De Nintendo Switch kampt met verbindingsproblemen met de linker-Joy-Con-controller. De oorzaak daarvan zou in de bouw van de controller liggen, en niet in de aansturingssoftware.

In onze review van de Nintendo Switch merkten we de verbindingsproblemen met de Joy-Con-controller ook al op. In sommige gevallen kwam de verbinding alleen weer tot stand als de controller weer aan de zijkant van de spelcomputer werd bevestigd.

Review: 'Nintendo Switch is een soort Ikea-bouwpakket'
144
Video
Review: 'Nintendo Switch is een soort Ikea-bouwpakket'

De twee Joy-Con-controllers zien er aan de binnenkant niet hetzelfde uit, ontdekte YouTuber Spawn Wave. De rechter Joy-Con heeft een bluetooth-antenne die bij het stuk controller zit waar de vingers van de gebruiker liggen.

De linker Joy-Con daarentegen heeft een antenne die tegen het stuk waar de handpalm zich bevindt, ligt. Dat kan het signaal verstoren en is daarmee de oorzaak van de verbindingsproblemen, vermoedt Ars Technica.

Update

Eerder voerde Nintendo al een update door voor de Joy-Con om de problemen te verhelpen. De update hielp echter niet. Daarop raadde Nintendo aan de spelcomputer niet te plaatsen achter een tv, vlakbij een aquarium, in of onder een metalen voorwerp of achter een grote hoeveelheid snoeren. 

Ook adviseerde het bedrijf om minstens een meter ruimte tussen de Switch en draadloze apparaten als wifi-routers, draadloze printers, koptelefoons en laptops te bewaren.

Als de makke hem inderdaad in de plaatsing van de bluetooth-antenne zit, roept Nintendo de verkochte Joy-Con-controllers mogelijk terug. Dat is al eens eerder gebeurd: toen Nintendo de NES lanceerde in Japan, zat er een fout in waardoor spellen konden bevriezen. Het bedrijf riep toen alle verkochte exemplaren terug om ze te vervangen.