Nintendo raadt Switch-gebruikers met een haperende Joy-Con-controller aan storing te vermijden van onder meer routers, printers en aquariums.

De Nintendo Switch verscheen vrijdag en ondanks een update klagen gebruikers nog steeds over verbindingsproblemen met vooral de linker Joy-Con. Als de controllerhelften van de Nintendo Switch worden losgeschoven, gaat de verbinding via bluetooth verder.

Review: 'Nintendo Switch is een soort Ikea-bouwpakket'
144
Review: 'Nintendo Switch is een soort Ikea-bouwpakket'

​Wanneer de verbinding echter hapert komt het signaal niet goed door en blijft een personage in een game bijvoorbeeld onbedoeld één kant op lopen. Nintendo adviseert gebruikers met dergelijke problemen om 'storingsbronnen' zoveel mogelijk te vermijden.

Aquariums

Zo raadt Nintendo aan de spelcomputer niet te plaatsen achter een tv, vlakbij een aquarium, in of onder een metalen voorwerp of achter een grote hoeveelheid snoeren. Ook adviseert het bedrijf om minstens een meter ruimte tussen de Switch en draadloze apparaten als wifi-routers, draadloze printers, koptelefoons en laptops te bewaren.

In onze review van de Nintendo Switch merkten we de verbindingsproblemen met de Joy-Con-controller ook al op. In sommige gevallen kwam de verbinding alleen weer tot stand als de controller weer aan de zijkant van de spelcomputer werd bevestigd.

Hoewel de Nintendo Switch sinds vrijdag te koop is, bleek eerder deze week tijdens een rondgang dat de nieuwe spelcomputer in Nederland al grotendeels uitverkocht is.