De volgende grote update voor het mobiele spel Pokémon Go moet ervoor zorgen dat meer mensen met hun monsters vechten in Gyms.

Ontwikkelaar Niantic wil dat minder mensen zich alleen maar bezig houden met het verzamelen van Pokémon in de game, zegt directeur John Hanke vrijdag in gesprek met de Duitse editie van Wired.

De Gyms, die kunnen worden veroverd door te vechten met de verzamelde Pokémon, bieden nu een "zeer beperkte gameplay", geeft Hanke toe. "Ze werken simpelweg niet zo goed als we zouden willen."

Daar moet de volgende update verandering in brengen: "We zullen dit aspect van het spel herzien, zodat er meer teamwork bij komt kijken en mensen meer stimulans en beloningen krijgen om deel te nemen."

Legendarisch

Over de twee andere grote updates die in 2017 nog moeten verschijnen is Hanke minder duidelijk. Eerder werd al wel bekend dat wordt gewerkt aan een manier om Pokémon te ruilen en om direct met andere spelers in gevecht te gaan.

Het ruilsysteem zal niet met elke andere speler werken, maar alleen met vrienden die daadwerkelijk in de buurt zijn. Dat heeft Niantic-manager Tatsuo Nomura verteld tijdens de Game Developers Conference, meldt Polygon.

Hanke bevestigt tegen Wired dat dit jaar de eerste legendarische Pokémon, zoals Mewto en Mew, zullen verschijnen. Vermoedelijk zullen daar speciale evenementen voor worden gehouden.

Onlangs werden zo'n tachtig nieuwe Pokémon uit de tweede generatie (Gold en Silver) toegevoegd aan Pokémon Go. Het is onbekend wanneer de volgende update precies verschijnt.