Nintendo heeft de day-one-update vrijgegeven voor de spelcomputer Nintendo Switch, die de friend codes met zich meeneemt. Met deze friend codes kunnen vrienden en gamers elkaar toevoegen op Nintendo’s online netwerk.

De friend code bestaat uit twaalf cijfers. Het systeem stelt gamers in staat tot 300 vrienden toe te voegen. Dat laat Nintendo op zijn Japanse website weten, schrijft Polygon.

Er zijn vier manieren beschikbaar waarop mensen elkaar kunnen toevoegen als vriend. Er kan worden gezocht naar lokale spelers en spelers waarmee onlangs gegamed is. Ook kan er op friend code worden gezocht. Daarnaast kunnen spelers elkaar vriendschapsverzoeken sturen.

Twaalf cijfers

Hebben spelers nog niet met elkaar gespeeld en zijn ze ook niet bij elkaar in de buurt, dan dient de twaalfcijferige code gebruikt te worden.

Daarnaast zorgt deze update er ook voor dat de Nintendo eShop te bezoeken is. Vanaf vrijdag 3 maart is de Nintendo Switch te koop in Nederland. De verwachting is dat de spelcomputer beperkt verkrijgbaar zal zijn in verschillende (game)winkels.

Zo werkt de Nintendo eShop op de Nintendo Switch
Zo werkt de Nintendo eShop op de Nintendo Switch