De populaire multiplayer-shooter Overwatch heeft de functie Game Browser toegevoegd. Daarmee kunnen spelers wedstrijden met eigen regels opzetten en spelen.

De nieuwe functie wordt dinsdagavond uitgerold voor Overwatch op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Trailer: Overwatch Game Browser
78
Trailer: Overwatch Game Browser

De Game Browser is een uitgebreide functie van de custom-game-functie. De Game Browser laat spelers niet alleen kiezen welk level ze willen spelen en met welke uitdaging, ook alle andere instellingen kunnen worden aangepast.

Zo kan worden ingesteld dat alle personages veel sneller lopen, dat de superkrachten van de speelbare helden sneller of juist langzamer laden of dat maar een bepaalde selectie personages beschikbaar is.

​Meer functies

Wanneer spelers een spel hebben ingesteld naar hun eigen smaak, kunnen zij kiezen om die alleen op uitnodiging beschikbaar te maken, alleen voor vrienden of openbaar voor iedereen. Ook kunnen spelers via de nieuwe functie de aangepaste spelmodi van andere spelers uitproberen.

De huidige Game Browser is volgens Overwatch-ontwikkelaar pas het begin. Na meer updates kunnen spelers de komende tijd de regels in wedstrijden nog veel meer naar hun eigen wensen zetten.

Onlangs werd bekend dat Overwatch de mijlpaal van 25 miljoen actieve spelers is gepasseerd.