De eerste grote uitbreiding van 2017 voor kaartgame Hearthstone: Heroes of Warcraft komt begin april uit.

Dat heeft ontwikkelaar Blizzard in een blog bekendgemaakt. De uitbreiding heet Journey to Un’Goro en zal 130 nieuwe kaarten en twee nieuwe spelelementen aan Hearthstone toevoegen.

De nieuwe spelelementen zijn 'adapt’ en 'quest’. Als spelers kaarten met 'adapt’ spelen, kunnen zij daarbij één van drie opties kiezen om de kaart aan te passen en kaarten met 'quest’ krijgen extra krachten als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

In tegenstelling tot vorig jaar wisselt Blizzard de uitbreidingen die veel kaarten toevoegen niet meer af met verhalende uitbreidingen, waarin missies die alleen zijn te spelen centraal stonden. In plaats daarvan concentreert de ontwikkelaar zich vanaf heden op drie grote kaartuitbreidingen per jaar.

Vanaf de tweede kaartuitbreiding dit jaar worden er wel optionele solomissies toegevoegd, die inhaken op het thema van de uitbreiding en zo het verhaal van Hearthstone uitdiepen. De tweede en derde uitbreidingen van het jaar moeten in het midden en aan het einde van 2017 uit komen.