Een vervolg op Lord of the Rings-game Shadow of Mordor is uitgelekt op de website van een Amerikaanse winkel. De game zou op 22 augustus verschijnen.

Middle-Earth: Shadow of War speelt zich volgens de site van Amerikaanse winkelketen Target opnieuw af in Mordor.

Net als in het vorige deel speelt het Nemisis-systeem een grote. Dat systeem houdt in dat Orcs binnen het leger van Sauron procedureel gegenereerd worden en afhankelijk van hun prestaties stijgen of dalen in rang. Hierbij worden ze ook krachtiger als ze gevechten met elkaar of de speler winnen.

Op de inmiddels verwijderde productpagina van Target stond 22 augustus als releasedatum vermeld en stonden ook de verschillende versies van de game omschreven. De Gold Edition moet twee uitbreidingen voor het Nemisis-systeem krijgen en twee verhaaluitbreidingen, naast extra te besteden goud. De omschrijving van de Gold Edition hint ook naar de mogelijkheid voor spelers om "een nieuwe Ring of Power te smeden".

Tot nu toe zijn alleen afbeeldingen van een PlayStation 4- en Xbox One-versie uitgelekt. De originele game verscheen ook voor Windows, maar het is nog niet duidelijk of dit vervolg ook naar de pc komt.