Game-ontwikkelaar ZeniMax wil de verkoop van games voor de virtualrealitybril Oculus Rift verbieden, nadat het bedrijf eerder een rechtszaak won van Oculus-moeder Facebook.

Een Amerikaanse rechtbankjury veroordeelde Facebook tot het betalen van 500 miljoen dollar aan schadevergoeding, in een zaak die ging over het stelen van bedrijfsgeheimen. De jury besloot dat Oculus-oprichter Palmer Luckey een vertrouwelijkheidsovereenkomst heeft geschonden.

Facebook-bestuurder Sheryl Sandberg zei eerder dat de uitspraak geen grote financiële gevolgen voor Facebook zou hebben. Maar een verkoopstop zou een grote tegenslag kunnen zijn voor de maker van de VR-technologie, die nog in de kinderschoenen staat.

ZeniMax wil de verkoop stoppen van games die met code van het bedrijf zijn gemaakt, meldt Reuters. Die code zou Oculus al hebben geleverd aan ontwikkelaars van games voor de Rift. De code zou ook worden gebruikt in de Gear VR, de mobiele VR-bril die door Oculus en Samsung wordt ontwikkeld.

Een woordvoerder van Oculus zegt nog in beroep te willen tegen de eerdere uitspraak die, "juridisch zwak en feitelijk onjuist" zou zijn. Oculus werd in 2014 overgenomen door Facebook voor 3 miljard dollar.