BioShock-bedenker Ken Levine heeft samen met enkele elf andere oud-medewerkers van de inmiddels gesloten ontwikkelstudio Irrational Games een nieuw bedrijf opgericht, Ghost Story Games.

Dat is te lezen op de website van de nieuwe studio. Irrational Games maakte tot aan zijn sluiting in 2014 twee BioShock-games: BioShock en BioShock: Infinite. Ook werkte de studio mee aan BioShock 2. Het meest recente deel, Infinite, verscheen in 2013.

Het jaar erna maakte bedenker Levine al bekend dat de studio significant in omvang teruggeschaald zou worden. Van de honderden medewerkers bleven er toen slechts vijftien over.

Ghost Story Games gaatl net als Irrational Games spellen maken voor uitgever Take-Two, bekend van onder meer Grand Theft Auto.

Volgens de studio zullen de spellen van Ghost Story Games fans van de om zijn verhaal geprezen BioShock-serie aan gaan spreken, maar moet de gameplay ook “net zo uitdagend als het verhaal” worden. Wanneer de eerste game van Ghost Story Games verschijnt, is nog niet bekend. De studio is momenteel nog op zoek naar nieuwe werknemers.