De Arena-modus van kaartgame Hearthstone: Heroes of Warcraft zullen eind februari veranderen. Spelers kunnen dan niet langer alle kaarten gebruiken die ze maar willen.

Dat meldt speluitgever Blizzard woensdag op haar forum. Nu is het nog zo dat de spelers alle kaarten die tot op heden zijn geïntroduceerd kunnen gebruiken voor hun deck van dertig kaarten. Binnen de game wordt dat het Wild-format genoemd.

Wanneer update 7.1 aan het einde van februari verschijnt, kan er alleen nog maar gekozen worden voor kaartensets die in de afgelopen twaalf maanden zijn verschenen. Ook kan er gekozen worden voor de klassieke set kaarten.

Blizzard hoopt hiermee dat spelers meer uit de game kunnen halen en betere kaartcombinaties kunnen maken. Mocht de verandering toch niet goed uitpakken, dan kan het zijn dat de speluitgever in de toekomst verder blijft sleutelen aan het format.

Verder gaat Blizzard ervoor zorgen dat gewone kaarten minder vaak voorkomen in Arena-drafts. Dit moet ervoor zorgen dat er meer zeldzame kaarten in de potjes verschijnen. Ook de verschillende spreuken en zogenoemde minions moeten vaker gaan voorkomen.

Eerder deze maand kwam al naar buiten dat Hearthstone dit jaar in elk geval drie grote uitbreidingen gaat krijgen, die ieder 130 nieuwe kaarten toevoegen.