The Legend of Zelda: Breath of the Wild krijgt een versie waarin alle tekst in het spel in het Nederlands is. Het is de eerste keer dat een Zelda-game een Nederlandse uitvoering krijgt.

De Nederlandse uitvoering werd door de regisseur en producent van de Zelda-reeks, Japanner Eiji Aonuma, in een video aangekondigd. Aonuma sprak daarbij ook Nederlands.

De game Zelda: De Toverstaf van Gamelon was ook in het Nederlands verkrijgbaar, maar deze titel werd niet door de originele ontwikkelaars gemaakt. Philips had een licentie om een spel voor de Philips CD-I te maken. Buiten de namen en ontwerpen van een aantal personages, had het spel ook weinig te maken met de originele serie.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild wordt een atypische Zelda-game. Zo heeft de speler in Breath of the Wild de beschikking over een enorme open spelwereld waarin onder meer bomen omgehakt kunnen worden en voedsel gekookt kan worden.

Daarnaast zijn er stealth-mechanieken en de mogelijkheid om Link uit te rusten met nieuwe wapens en bepantsering getoond. Het spel verschijnt voor de Wii U en Nintendo’s nieuwe console Switch op vrijdag 3 maart.

Producent nieuwe Zelda kondigt Nederlandstalige versie aan
Producent nieuwe Zelda kondigt Nederlandstalige versie aan
Trailer: The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Trailer: The Legend of Zelda: Breath of the Wild