Nintendo Switch koppelt digitale aankopen aan Nintendo-account

Wanneer iemand een digitale aankoop doet op de Nintendo Switch, dan zal de game of applicatie worden gekoppeld aan het Nintendo-account van de koper.

Daardoor kunnen spellen opnieuw worden gedownload na het opnieuw instellen van de gameconsole of nadat de console vervangen is.

Mocht de ontwikkelaar van de software de game of app uit de digitale winkel hebben gehaald, dan is het niet meer mogelijk de software te downloaden.

Dat blijkt uit een tweede video van dezelfde consument die donderdag al een video publiceerde met daarin een eerste kijk op de interface van de spelcomputer. 

Xbox en PlayStation bieden de mogelijkheid tot het opnieuw downloaden van games al aan, zelfs wanneer er een nieuwe console wordt gekocht, maar Nintendo doet dat tot op heden nog niet.

Games voor de Nintendo 3DS en Wii U kunnen alleen opnieuw worden gedownload wanneer het profiel van de koper niet van het systeem verdwenen is.

De Nintendo Switch wordt 3 maart wereldwijd gelanceerd. Op die dag komt ook de nieuwe The Legend of Zelda-game Breath of the Wild uit.

Lees meer over:
Tip de redactie