De kaartgame Hearthstone: Heroes of Warcraft krijgt dit jaar drie grote uitbreidingen die ieder 130 nieuwe kaarten toevoegen.

Dat meldt Blizzard op zijn website. In een blogpost legt de ontwikkelaar van het spel zijn plannen uit voor het komende jaar, dat het 'The Year of the Mammoth' noemt. 

In tegenstelling tot vorig jaar wisselt Blizzard de uitbreidingen die veel kaarten toevoegen niet meer af met verhalende uitbreidingen, waarin missies die alleen zijn te spelen centraal stonden. In plaats daarvan concentreert de ontwikkelaar zich vanaf heden op drie grote kaartuitbreidingen per jaar. 

Vanaf de tweede kaartuitbreiding dit jaar worden er wel optionele solomissies toegevoegd, die inhaken op het thema van de uitbreiding en zo het verhaal van Hearthstone uitdiepen. 

E-sports

Blizzard maakte ook bekend dat het een aantal kaarten gaat weren van de vorig jaar geïntroduceerde Standard-spelmodus. Hierin zijn niet alle kaarten die tot dusver zijn verschenen te gebruiken, enkel een selectie van oude kaarten plus de meest recente uitbreidingen. Blizzard wil op die manier de competitieve omgeving van Hearthstone stimuleren. Op officiële toernooien wordt uitsluitend de Standard-modus gespeeld.

Vanaf de release van de eerste uitbreiding van 2017 zullen de kaarten van uitbreidingen Blackrock Mountain, The Grand Tournament, and League of Explorers niet langer bruikbaar zijn in de Standard-modus. Ook worden enkele kaarten die er vanaf het begin inzaten geweerd uit de modus, zoals Ragnaros the Firelord en Ice Lance, omdat ze volgens Blizzard te sterk zijn. In de Wild-spelmodus zijn nog steeds alle kaarten te gebruiken.

Wanneer de nieuwe uitbreidingen precies verschijnen, is nog niet bekend. Blizzard laat wel weten dat ze voor zowel het begin, het midden als het einde van het jaar een uitbreiding gepland hebben.