Sony beperkt gamestreamdienst PlayStation Now tot pc en PS4

Sony stopt per 15 augustus van dit jaar met de ondersteuning van gamestreamdienst PlayStation Now op verschillende apparaten, waaronder de PlayStation 3 en verschillende smart-tv's van zowel Sony als Samsung.

Dat meldt het bedrijf op zijn Europese PlayStation-blog.

PlayStation Now is een betaalde dienst waarmee gebruikers PlayStation 3-spellen kunnen spelen door ze te streamen in plaats van te downloaden of een fysieke disc te gebruiken. 

De service is vooralsnog beschikbaar voor PlayStation 4, pc, PlayStation 3, PlayStation Vita, PlayStation TV, verschillende smart-tv's van Sony en Samsung en de blu-ray-spelers van Sony. Vanaf 15 augustus blijven enkel de PlayStation 4 en pc over als apparaten die worden ondersteund.

Sony stopt vanaf 15 maart al met het accepteren van nieuwe gebruikers die via desbetreffende apparaten een account aan willen maken. Het bedrijf geeft als reden voor het stopzetten van de ondersteuning op dat het alle aandacht en bedrijfsmiddelen gaat inzetten om de ervaring van gebruikers op de PlayStation 4 en pc te verbeteren. Daar ziet Sony de meeste groeimogelijkheden.

PlayStation Now is sinds eind augustus officieel beschikbaar in Nederland. Een abonnement kost 16,99 euro per maand en geeft toegang tot verschillende bekende PS3-games, zoals de Batman-, Assassin's Creed- en Uncharted-games. Die PS3-spellen zijn alleen via de gamestreamdienst op de PlayStation 4 te spelen, want Sony's meest recente spelcomputer speelt zelf geen PS3-games af.

Lees meer over:
Tip de redactie