Nintendo is van plan om later dit jaar twee grote uitbreidingen voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild​ uit te brengen. De eerste zal onder meer een uitdagender speltype toevoegen terwijl de tweede een nieuw verhaal aan de game zal toevoegen.

Dat maakt Nintendo bekend op zijn website. The Legend of Zelda: Breath of the Wild komt op 3 maart uit voor de Nintendo Switch, die ook op die dag verschijnt. De game verschijnt op dezelfde dag ook voor de Wii U. Het spel kent een grote open wereld waarin de speler min of meer vrij is om te doen wat hij of zij wil.

Spelers kunnen vanaf de verschijningsdatum van de game direct een zogeheten Expansion Pass kopen voor 19,99 euro. Daarmee krijgen zij toegang tot allebei de geplande uitbreidingen.

De eerste moet in de zomer beschikbaar worden en bevat een uitdagende grot, een moeilijker speltype en een nieuwe functionaliteit voor de kaart in het spel zelf.

De tweede uitbreiding staat gepland voor het feestdagenseizoen van 2017 en bevat een nieuwe kerker en een nieuw origineel verhaal voor spelers. De uitbreidingen kunnen niet apart van elkaar gekocht worden.