De PlayStation 4-spelcomputer krijgt ondersteuning voor externe harde schijven. Spelers kunnen hierdoor spellen op een extern opslagmedium bewaren.

Dat heeft Sony bekendgemaakt. Een software-update met de nieuwe functie is op vrijdag beschikbaar gesteld voor testers. Later zal deze update voor iedereen worden uitgebracht. Het is nog niet bekend wanneer dat laatste zal gebeuren.

Digitale games op de PlayStation 4 konden tot op heden alleen op de ingebouwde harde schijf worden geïnstalleerd. Gebruikers die meer opslagruimte wilden, moesten het interne opslaggeheugen vervangen. 

Volgens Sony ondersteunt de PlayStation 4 harde schijven met maximaal 8TB opslag. Naast games kunnen ook savegames hierop worden bewaard. 

Wallpapers

De nieuwe software-update voegt ook ondersteuning voor zelfgekozen wallpapers toe. Gebruikers kunnen een screenshot als achtergrond gebruiken binnen de systeeminterface.

Het notificatie-overzicht zal volgens Sony in de update worden gestroomlijnd. Daarnaast zal het snelle keuzemenu worden aangepast.

Bezitters van de PlayStation VR-headset kunnen met de update 3D-films in virtual reality bekijken.