ADO Den Haag heeft Fifa-speler Andries Smit vervangen met een nieuwe eSporter. Smit zou afstand doen van zijn positie vanwege ‘privé-omstandigheden’.

Dat maakt de voetbalclub woensdag via Twitter bekend.

Fifa-speler Andries Smit werd vijf dagen geleden aangenomen om deel te nemen aan de E-Divisie, een geheel nieuwe competitie van de Eredivisie. 

Geruchten wezen er op dat Smit is ontslagen, omdat hij fan zou zijn van de voetbalclub Ajax. In de korte video op Twitter laat de club weten dat het opstappen te maken heeft met ‘privé-omstandigheden’ van de speler.

In een e-mail aan NU.nl zegt Smit dat hij niet is ontslagen. "Na wat commotie hebben we beide besloten om hiermee op te houden", aldus de FIFA-speler.

Smit wordt opgevolgd door Mitchel Denkers. De gamer woont in Den Haag en geeft aan supporter te zijn van het Haagse voetbalteam.

Elke Eredivisieclub wordt in de E-Divisie officieel vertegenwoordigd door één gamer. Wie zich na zeventien speelrondes de eerste kampioen van de E-Divisie mag noemen, vertegenwoordigt Nederland vervolgens in Europees verband bij de EA Sports FIFA 17 Ultimate Team Championship Series en eventueel het wereldkampioenschap.

Verslag E-divisie op NU.nl

NU.nl zal elke vrijdagmiddag de samenvattingen van de wedstrijden uit gaan zenden op de website. Op maandag 6 februari gaat de Eredivisie voor FIFA 17-gamers van start.

In Studio E-Divisie worden de samenvattingen en analyses van de E-Divisie speelronde uitgezonden. Elke vrijdagmiddag om 16.00 uur is dit sportprogramma te zien op NUsport.

Gamers strijden vanaf 6 februari voor hun favoriete Eredivisieclub
Gamers strijden vanaf 6 februari voor hun favoriete Eredivisieclub