De game-uitgever Electronic Arts heeft in het vierde kwartaal van 2016 ongeveer 1 miljoen dollar (926.000 euro) verlies gemaakt. Dat is aanzienlijk minder dan hetzelfde kwartaal in 2015, toen er 45 miljoen dollar verlies werd geboekt.

Dat blijkt uit cijfers (pdf) over het derde financiële kwartaal van 2016. In het tweede kwartaal rapporteerde het bedrijf nog een verlies van 38 miljoen dollar. 

De omzet van Electronic Arts steeg in het kwartaal met 7 procent, naar 1,15 miljard dollar (1 miljard euro). 

Volgens EA is 60 procent van de omzet afkomstig uit de verkoop van digitale downloadgames. Een stijging van 20 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

FIFA

FIFA zorgde volgens het gamebedrijf voor hogere verkoopcijfers rond het einde van 2016. Het bedrijf noemt de titel "de best verkochte consolegame van 2016". 

De Ultimate Team-functie, waarbinnen spelers extra geld kunnen uitgeven voor fantasieteams, zou 22 procent meer omzet hebben opgeleverd in het afgelopen kwartaal.

Electronic Arts heeft geen verkoopcijfers bekendgemaakt van schietgames Battlefield 1 en Titanfall 2, die in het kwartaal zijn uitgebracht. Wel zegt het bedrijf dat Battlefield zo'n 50 procent meer spelers heeft dan het vorige deel.