Sony sluit gamestudio Guerrilla Cambridge

Sony sluit de Britse spelontwikkelaar Guerrilla Cambridge. Alle 19 medewerkers van de ontwikkelaar worden ontslagen.

Dat bevestigt Sony tegenover GamesIndustry.biz. Het bedrijf zegt het ontzettend jammer te vinden het personeel te moeten ontslaan. Wel zal Sony proberen het personeel waar mogelijk nog over te plaatsen naar andere projecten en assisteren bij het zoeken naar een andere baan.

Het sluiten van de studio valt onder een strategisch plan, waardoor Sony genoodzaakt is veranderingen aan te brengen in de Europese studiostructuur. Guerrilla Games, de ontwikkelaar uit Amsterdam, blijft open.

Stappen zijn nodig

In een statement laar het bedrijf weten bewust te zijn van het verliezen van talentvolle mensen, maar gelooft er tegelijkertijd ook in dat deze stappen nodig zijn voor het leveren van kwalitatief goede content en een sterkere positie op de markt.

In de afgelopen 19 jaar heeft Guerrilla Cambridge gewerkt aan games als Primal, Ghosthunter en het PlayStation Vita-schietspel Killzone Mercenary. Ook heeft de ontwikkelaar gewerkt aan RIGS: Mechanized Combat League, een spel dat tegelijkertijd uitkwam met de introductie van PlayStation VR. Dat is de virtualrealitybril voor de PlayStation 4. 

Lees meer over:
Tip de redactie