Game-ontwikkelaar en -uitgever Atari heeft een klassieke versie van pretparksimulator RollerCoaster Tycoon uitgebracht voor Android en iOS.

RollerCoaster Tycoon Classic is een samenvoeging van RollerCoaster Tycoon uit 1999 en RollerCoaster Tycoon 2 uit 2002. In het spel moeten spelers een pretpark beheren, van het bepalen hoe duur snacks zijn tot het ontwerpen van eigen achtbanen.

Er zijn 95 scenario’s uit beide games beschikbaar om te spelen, valt op te maken uit de beschrijvingen in Google Play en de App Store. Verder is de gameplay hetzelfde en zijn de geluiden en graphics rechtstreeks overgenomen uit de vroegere versies.

Voorheen waren er al diverse RollerCoaster Tycoon-spellen te spelen op mobiele apparaten. Daarbij ging het echter om de minder populaire 3D-versie RollerCoaster Tycoon 3 en de freemium-editie RollerCoaster Tycoon 4 Mobile.

RollerCoaster Tycoon Classic kost 6,99 euro voor Android en 5,99 euro voor iOS. Spelers kunnen in het spel zelf nog twee uitbreidingen kopen die oorspronkelijk uitkwamen voor RollerCoaster Tycoon 2. Ook is er een Toolkit te koop waar spelers eigen scenario's mee kunnen bouwen.