Vijf topmannen van Ubisoft Montréal, waaronder CEO Yannis Mallat, moeten samen meer dan een miljoen euro boete betalen. De topmannen zouden met voorkennis hebben gehandeld in Ubisoft-aandelen.

Dat meldt de Franse publicatie Les Echos. De Franse beurswaakhond Autorité des marchés financiers (AMF) heeft een boete van 1,27 miljoen euro opgelegd. 

In een reactie tegenover de website Engadget heeft Ubisoft gemeld dat het bedrijf ervan overtuigd is dat niemand met voorkennis gehandeld heeft en dat de medewerkers in hoger beroep gaan. 

Voorkennis

De AMF zegt dat de vijf in de weken voor 15 oktober 2013 allemaal aandelen Ubisoft verkochten. Op die dag maakte Ubisoft bekend de twee op dat moment langverwachte games The Crew en Watch Dogs uit te stellen naar 2014. Als een gevolg daarvan daalde de beurskoers van het bedrijf met ongeveer een kwart.

Volgens de AMF waren de vijf op de hoogte van het uitstel en braken zij daarom met de verkoop van aandelen de Franse regels op het gebied van beurshandel met voorkennis.