De mobiele game Super Mario Run, die volgende week verschijnt voor iOS, is alleen speelbaar met een werkende internetverbinding.

Dat vertelt Mario-bedenker Shigeru Miyamoto aan Mashable. De game zal dus niet speelbaar zijn in vliegtuigen zonder wifi of op andere plekken waar geen verbinding is.

Miyamoto legt uit dat de beperking te maken heeft met de beveiliging van het spel. Nintendo vreest softwarepiraterij als de game offline beschikbaar zou zijn.

Ook moet de netwerkverbinding ervoor zorgen dat "alle spelmodussen samen blijven werken", zegt Miyamoto, die verder niet uitweidt over wat hij daarmee bedoelt.

Singleplayer

Super Mario Run is grotendeels een singleplayerspel, al is het in de Toad Rally-modus wel mogelijk om tegen vrienden te spelen. Eerder overwoog Nintendo om de singleplayer-modus World Tour zonder internetverbinding beschikbaar te stellen, maar dat was volgens Miyamoto te lastig.

Super Mario Run is de eerste mobiele game die Nintendo uitbrengt en de eerste keer dat de Italiaanse loodgieter op smartphones verschijnt. Op 15 december verschijnt de iOS-versie en de Android-versie volgt in 2017. 

Volgend jaar zullen ook mobiele versies van de Nintendo-titels Fire Emblem en Animal Crossing verschijnen.

Nintendo toont gameplaybeelden Super Mario Run voor iPhone
Nintendo toont gameplaybeelden Super Mario Run voor iPhone