Elektronicafabrikant HTC opent een eigen studio voor virtual reality-spellen en -apps. De studio heet Vive Studios en zal games en apps uitbrengen van HTC en externe ontwikkelaars.

Dat heeft HTC bekendgemaakt. Vive Studios is de interne ontwikkelaar van het bedrijf. Het is vergelijkbaar met Oculus Studios, de interne ontwikkelaar van concurrent Oculus die wordt geleid door ex-Naughty Dog-oprichter Jason Rubin. Echter, Vive Studios zal meer gaan doen dan Oculus Studios.

De studio zal namelijk naast games en apps, ook andere ervaringen gaan produceren en uitgeven. Die kunnen te maken hebben met onderwijs, design, sport en meer. Oculus heeft nog een aparte studio opgericht voor verhalende ervaringen, genaamd Oculus Story Studio.

Vive Studios zal met name worden ingezet voor zakelijke doeleinden en voor producties voor in de arcadehallen waar mensen met de HTC Vive kunnen spelen.

Arcade Saga

De eerste titel die Vive Studios onthuld heeft, is Arcade Saga. Dit is een grote verzameling minigames die spelers 84 levels aanbiedt, evenals een uitgebreid verhaal. De gamemakers hebben zich laten inspireren door titels als Breakout, Galaga en Arkanoid. Spelers nemen de rol aan van een kunstmatige intelligentie die het opneemt tegen gevaren die zijn ontwikkeld door mensen.

Arcade Saga is beschikbaar vanaf 10 december via Steam en Viveport, de eigen digitale winkel van HTC voor de HTC Vive.