Sony heeft sinds de PS4 eind 2013 op de markt kwam ruim 50 miljoen exemplaren van de spelcomputer verkocht.

De mijlpaal van 50 miljoen werd op dinsdag gepasseerd, meldt Sony woensdag. In mei van dit jaar stond de teller nog op 40 miljoen verkochte exemplaren.

Volgens Sony waren de verkopen van de PlayStation 4 in de week van Black Friday de sterkste PlayStation-verkopen ooit in die week. In de VS geven veel winkels tijdens Black Friday grote kortingen en wordt veel elektronica verkocht.

PlayStation 4 Pro

Dinsdag zei president van Sony Interactive Entertainment en PlayStation-hoofd Shuhei Yoshida al dat de verkopen van de nieuwe PS4 Pro hoger zijn dan verwacht. In gesprek met Digital Spy zegt Yoshida dat Sony had gedacht dat de PS4 Pro vooral zou aanslaan bij mensen die al vroeg een PlayStation 4 hadden gekocht.

"Het lijkt erop dat veel mensen die voor het eerst een PlayStation 4 kopen voor een PS4 Pro kiezen", aldus Yoshida. In september onthulde Sony twee nieuwe versies van de PlayStation 4: de dunnere PS4 Slim en de krachtigere PS4 Pro, die games in 4K kan afspelen.

Sinds het verschijnen van de PlayStation 4 zijn er volgens Sony in totaal ruim 369,6 miljoen PS4-games verkocht, fysiek en digitaal bij elkaar opgeteld. Tijdens de PlayStation Experience kondigde Sony afgelopen weekend een reeks nieuwe games aan, waaronder een nieuwe Uncharted-titel en geremasterde versies van oudere games.