Apple heeft het spel Clash Royale benoemd tot iPhone-game van het jaar. De strategiegame versloeg onder meer de gigantische hit Pokémon Go.

Dat blijkt uit de jaarlijsten die Apple in zijn App Store heeft gepubliceerd. Het is onduidelijk hoe vaak Clash Royale precies is gedownload in het afgelopen jaar.

De fotobewerker Prisma was volgens Apple de beste app van het jaar. Met Prisma kunnen gebruikers hun foto's zo bewerken dat ze eruitzien als schilderijen.

Op de tweede plek belandde in de gamecategorie het spel Reigns, waarin gebruikers met behulp van kaarten een middeleeuws koninkrijk moeten besturen. De op één na beste app was Memrise, waarmee gebruikers talen kunnen leren.

Pokémon Go, vermoedelijk de meestbesproken smartphone-app van 2016, kreeg geen plaats in de top tien van beste games. Wel benoemde Apple het locatiespel tot 'grootste doorbraak' van de App Store.

De populairste gratis app was WhatsApp, gevolgd door Pokémon Go en Snapchat. Pokémon Go draaide de hoogste omzet van alle apps. De populairste betaalde apps van Nederland waren 7 Min Workout, Face Swap Live en Weeronline Plus.