Nintendo zou zijn aanstaande spelcomputer Switch uit gaan rusten met usb-c-poorten voor het opladen.

Dat zou blijken door de Australische website EB Games, schrijft Ars Technica. Daar zou kortstondig een productpagina voor de 'Nintendo Switch Extra-Long 3M Charging Cable' opgedoken zijn, vergezeld door een plaatje van een usb-c-kabel. In de omschrijving stond dat het om een oplaadkabel zou gaan die met de Nintendo Switch zou werken.

Voorheen gebruikte Nintendo steevast een eigen standaard voor het opladen van zijn hardware.

Nintendo kondigde in oktober met de Switch een opvolger voor de Wii U aan. De Nintendo Switch is een hybride console, waarmee spellen op zowel de televisie als onderweg gespeeld kunnen worden. De draagbare handheld-spelcomputer wordt met een speciale dock op de tv aangesloten.

Als de Switch uit het dock wordt gehaald, kan de gebruiker er twee controllerdelen op aansluiten om een draagbare spelcomputer te vormen. Deze controllerdelen kunnen los ook worden gebruikt om spellen te bedienen. Meerdere spelers kunnen op één Switch gamen door ieder een controllerhelft te gebruiken.

Nintendo houdt op 13 januari een evenement waarop het bedrijf meer informatie over de Switch wil geven. De spelcomputer moet in maart te koop zijn.

Eerste beelden van Nintendo's nieuwe spelcomputer Switch
Eerste beelden van Nintendo's nieuwe spelcomputer Switch