De PlayStation 4 krijgt geremasterde versies van tal van succesvolle games, zoals de WipeOut-serie, Crash Bandicoot en PaRappa the Rapper.

Tijdens jaarlijks event PlayStation Experience kondigde Sony verschillende geremasterde versies van eerdere PlayStation titels aan.

Zo verschijnt in de zomer van 2017 WipEout Omega Collection, een collectie van futuristische racegames WipEout HD, WipEout HD Fury en WipEout 2048, die eerder voor PlayStation 3 en PS Vita uitkwamen.

Trailer WipEout Omega Collection
Trailer WipEout Omega Collection

De games hebben vernieuwde graphics en zijn op PS4 Pro in dynamische 4K-resolutie speelbaar. In WipeOut sturen spelers zwevende voertuigen op zeer hoge snelheid over futuristische racebanen.

Crash Bandicoot

De eerste drie delen van platform-serie Crash Bandicoot van Naughty Dog komen in 2017 ook naar de PlayStation 4. Titels Crash Bandicoot, Cortex Strikes Back en Warped worden samengevoegd in de Crash Bandicoot N. Sane-trilogie.

Trailer Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
Trailer Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

De graphics van de drie games worden daarbij opgepoetst en geschikt gemaakt voor full hd- en 4K-tv's. In de games besturen spelers een hysterische buideldas met een broek en sportschoenen die appels verzamelt en door levels springt.

PaRappa The Rapper, LocoRoco en Patapon

Muziekgame PaRappa The Rapper krijgt ook een geremasterde versie. De game waarin spelers ritmisch op knoppen moeten drukken om het rappende hondje Parappa door levels te loodsen vescheen in 1997 voor de eerste PlayStation. De opgepoetste versie van PaRappa The Rapper verschijnt in 2017 voor PS4, een demo is al beschikbaar.

Trailer PaRappa The Rapper Remastered
Trailer PaRappa The Rapper Remastered

Ook PSP-games LocoRoco en Patapon krijgen in 2017 een remaster voor de PlayStation 4. In LocoRoco moeten spelers een rond personage door tal van 2D-levels met tunnels en obstakels rollen. In Patapon sturen spelers een legertje van kleine silhouetten aan door ritmisch op een trom te slaan.