Game-ontwikkelaar Naughty Dog heeft een vervolg op zombie-game The Last of Us aangekondigd, en een kort nieuw hoofdstuk in avonturenserie Uncharted.

Beide games werden aangekondigd tijdens jaarlijks Sony-event PlayStation Experience.

De show werd geopend met gameplay-beelden van The Lost Legacy, een nieuw deel in de Uncharted-serie. Het gaat volgens de ontwikkelaar niet om een korte uitbreiding van het dit jaar verschenen Uncharted 4, de nieuwe game zou volledig op zichzelf staan.

Nieuw deel Uncharted draait om personages Chloe en Nadine
Nieuw deel Uncharted draait om personages Chloe en Nadine

Voor het eerst speelt niet personage Nathan Drake de hoofdrol, maar staan spelers in de schoenen van Chloe Frazer and Nadine Ross, ook beiden schatzoekers. Die personages kwamen voor in respectievelijk Uncharted 2 en 4.

In de gameplay-trailer is te zien hoe spelers meer dan in de vorige delen ongezien langs vijanden moeten komen, terwijl de sluipen door een oosterse stad. De Uncharted-serie staat bekend om zijn filmische gameplay met veel spectaculaire momenten.

Het is nog niet bekend wanneer Uncharted: The Lost Legacy voor PlayStation 4 verschijnt.

The Last of Us Part II

PlayStation Experience werd afgesloten met een vroege trailer voor het tweede deel van zombie-game The Last of Us. Hoofdpersonen Ellie en Joel uit de eerste game keren in het vervolg weer terug.

Trailer The Last of Us 2
Trailer The Last of Us 2

Ellie is volgens Naughty Dog nu 19 jaar, en de game speelt zich zo'n vijf jaar na het eerste deel af. Waar Joel in het eerste deel het belangrijkste speelbare personage was, is Ellie dat in het tweede deel.

Het eerste deel van de game vescheen in 2013 voor de PlayStation 3, en speelt zich af in een Amerika dat is getroffen door een virus dat de meeste mensen heeft veranderd in agressieve kannibalen. The Last of Us Part II is nog in vroege ontwikkeling, en het is nog onduidelijk wanneer de titel voor PlayStation 4 uitkomt.