Overwatch is tijdens The Game Awards verkozen tot game van het jaar. De multiplayer-shooter van Blizzard Entertainment liet hiermee de games Titanfall 2, Inside, Doom en Uncharted 4: A Thief’s End achter zich.

De game sleepte ook de titel 'Best Game Direction' in de wacht en werd door de jury en het publiek gezien als de beste multiplayergame van 2016.

Bij The Game Awards worden de beste spellen van het afgelopen jaar geëerd. De jury hiervan bestaat uit meerdere grote gamepublicaties, zoals EdgeKotakuIGN en ​Gamespot.

In Overwatch nemen spelers het tegen elkaar op in kleurrijke arena’s en kunnen zij kiezen uit 23 personages die elk over unieke vaardigheden beschikken. Afgelopen oktober maakte ontwikkelaar Blizzard bekend dat Overwatch op dat moment 20 miljoen spelers had.

Pokémon Go won de prijs voor beste mobiele game en de grimmige platformgame Inside werd geëerd als beste indiegame en de game met de beste visuele stijl. Civilization 6 is verkozen tot beste strategiegame en de bloederige shooter Doom mag zich de beste actiegame van het jaar noemen.

Kojima

Speciale aandacht was er dit jaar voor Hideo Kojima. De hoofddesigner van Metal Gear Solid 5 mocht vorig jaar van Konami het evenement niet bijwonen, wegens een vermeende ruzie tussen de excentrieke ontwerper en de uitgever, maar was dit jaar wel aanwezig. 

Uit handen van initiatiefnemer Geoff Keighley kreeg Kojima de prijs voor beste Action/Adventure-game nu alsnog uitgereikt.

Emotioneel dankwoord

De jury, bestaande uit de redactieleden van 29 gamewebsites, verkoos That Dragon, Cancer als de beste game in de categorie 'Games for Impact'.

Ryan Green van Numinous Games bedankte geëmotioneerd zijn team en de Kickstarter-donateurs bij het maken van de autobiografische game over het verloren gevecht van zijn jonge zoon tegen kanker. “Uiteindelijk was het niet het verhaal dat we hadden willen vertellen. Maar jullie kozen ervoor om van ons te houden, door bereid te zijn om stil te staan bij onze rouw, te luisteren en je niet af te keren.”