De ruimtegame No Man’s Sky heeft zondag een grote update gekregen. De makers van het spel reageren daarnaast op de vele kritiek van gebruikers.

Op de website zet Hello Games uiteen wat er is veranderd door de zogeheten ‘Foundation update’. Zo kunnen spelers gewassen verbouwen, kampen opbouwen en vrachtschepen kopen. Daarnaast kunnen ze een onbewoonde planeet claimen door er een eigen basis te bouwen. Ook zijn er nieuwe grondstoffen toegevoegd. 

In No Man’s Sky kan de gebruiker zich een ruimtereiziger wanen in een wereld van een haast oneindig aantal sterrenstelsels, planeten en wezens. Het universum werd met een algoritme gecreëerd, waardoor de programmeurs zelf ook niet weten wat er allemaal in de game zit.

De verwachtingen voor de game waren hooggespannen, zo hadden volgens datasite SteamSpy al 100.000 mensen het spel aangeschaft op de dag dat het uitkwam.

Na de lancering in augustus was er naast lof ook veel kritiek over het spel. Zo zouden de planeten repetitief aanvoelen en was het spel meer gericht op handel dan op werelden ontdekken. Het bleek daarnaast niet mogelijk te zijn om andere spelers tegen te komen. 

'Langere reis'

Op de website heeft Hello Games zich onlangs voor het eerst uitgelaten over de kritiek. De makers noemden de discussie rond het spel “intens en dramatisch”.

“We zijn tot dusver stil geweest, maar we luisteren ook en blijven focussen op het verbeteren van de game waar ons team zo van houdt en gepassioneerd over is.” Volgens de makers is deze update “de eerste stap in een langere reis”.