'Nieuwe Pokémon-game in ontwikkeling voor Nintendo Switch'

Er zou een versie van 3DS-games Pokémon Sun en Moon, onder de codenaam Pokémon Stars, verschijnen voor Nintendo Switch.

Dat vertellen verschillende bronnen aan Eurogamer. De game zou dezelfde trend volgen als vorige games in de Pokémon-franchise, Yellow, Crystal, Emerald en Platinum, met een derde game die extra functies en verhaallijnen toevoegt aan de hoofdgames.

Het zou voor het eerst zijn dat een game uit dezelfde Pokémon-generatie verschijnt op een thuisconsole.

De Switch-versie zou al in vergevorderde fase van ontwikkeling zijn en ergens 2017 moeten verschijnen. De Nintendo Switch komt ergens in maart 2017 uit.

Volgens bronnen is Pokémon Stars tegelijk ontwikkeld met Sun en Moon, met het ontwikkelteam dat een tijdelijke ontwikkelpauze heeft ingelast om de twee 3DS-titels te polijsten.

Eurogamer claimt dat er beelden van de Pokémon-game voor de Switch verwerkt zijn in de aankondigingstrailer van Sun en Moon: hier komt namelijk kort een afbeelding voorbij van een high-res model van de nieuwe Pokémon Pikipek.

Pokémon Stars zou dezelfde locaties en grafische stijl als Pokémon Sun en Moon bevatten, maar wel in een hogere resolutie om het er mooier uit te laten zien op televisies. Het moet tevens mogelijk worden om pokémon tussen de drie games te ruilen via de Pokémon Bank. 

Tip de redactie