'Ubisoft werkt aan Mario-rollenspel voor Nintendo Switch'

De game-uitgever Ubisoft zou op dit moment aan een rollenspel met Mario in de hoofdrol werken, met daarin ook de digitale konijnen Rabbids uit hun eigen spellen.

Dat vertellen anonieme bronnen aan Let’s Play Video Games, een site die vaker correcte informatie over onaangekondigde Nintendo-games heeft verspreid. Het spel zou worden ontwikkeld onder de werktitel Mario RPG: Invasion of the Rabbids voor de Switch.

De nieuwe Ubisoft-game moet in maart voor de Nintendo Switch verschijnen, tegelijkertijd met de spelcomputer zelf. Nintendo houdt de ontwikkeling daarom nauw in de gaten.

In de game wordt de wereld van Mario aangevallen door Rabbids - konijnen die in meerdere Ubisoft-games verschenen. Eén van deze konijnen en de groene draak Yoshi zouden met Mario op reis gaan.

De game gebruikt een beurtelings gevechtssysteem zoals in eerdere Mario-rollenspellen werd gebruikt. Daarnaast moeten veel bekende figuren uit games van beide bedrijven voorbijkomen. Verdere details over het spel zijn schaars.

Hoewel Nintendo meestal zelf Mario-games maakt, hebben andere ontwikkelaars dit in het verleden ook gedaan. Het eerste Mario-rollenspel voor de Super Nintendo werd bijvoorbeeld gemaakt door Final Fantasy-studio Square Enix, toen nog bekend als Squaresoft.

Lees meer over:
Tip de redactie