Vijf topmannen van Ubisoft Montréal, waaronder CEO Yannis Mallat, worden beschuldigd van het handelen in Ubisoft-aandelen met voorkennis.

Dat doet de Franse beurswaakhond Autorité des marchés financiers (AMF). Ubisoft Montréal is een ontwikkelaar onder de paraplu van de grote gamesuitgever Ubisoft. De Franse regels voor zaken als handel met voorkennis gelden omdat het hoofdkantoor van Ubisoft in Parijs staat, schrijft Kotaku.

De AMF zegt dat de vijf in de weken voor 15 oktober 2013 allemaal aandelen-Ubisoft verkochten. Op die dag maakte Ubisoft bekend de twee op dat moment langverwachte games The Crew en Watch Dogs uit te stellen naar 2014. Als een gevolg daarvan daalde de beurskoers van het bedrijf met ongeveer een kwart.

Volgens de AMF waren de vijf op de hoogte van het uitstel en braken zij daarom met de verkoop van aandelen de Franse regels op het gebied van beurshandel met voorkennis.

In een interview met een Canadese krant ontkent Mallat dat hij voorkennis had. Ubisoft laat weten dat de vijf het vertrouwen van Ubisoft-CEO Yves Guillermot hebben. De zaak wordt later in november door een Franse strafcommissie behandeld.