De Braziliaanse speelgoedfabrikant Tectoy gaat nieuwe exemplaren van spelcomputer Sega Mega Drive uit 1988 produceren voor de Braziliaanse markt. De console lijkt daar onverminderd populair.

Tectoy maakt de Mega Drives, die in de Verenigde Staten bekendstonden als Sega Genesis, onder officiële licentie van Sega. Het Chinese At Games kondigde eerder dit jaar aan een mini- en handheldversie van de Mega Drive te gaan maken.

Tectoy maakte in de hoogtijdagen van de Sega Mega Drive, begin jaren ’90, het apparaat ook al in samenwerking met Sega. Naar verluidt gaan er nog altijd ruim 150.000 exemplaren per jaar over de toonbank, schrijft Geek.

Sega-consoles zijn altijd populair geweest in Brazilië. Nintendo besteedde in eerste instantie niet veel aandacht aan Brazilië, waar Sega dat wel deed. Ook kent het land strenge restricties op het importeren van buitenlandse elektronica, waardoor Sega’s deal met het lokale Tectoy een winnende zet bleek.

Bijna dertig jaar oud

Sega bracht de Mega Drive eind 1988 voor het eerst in Japan uit. De Verenigde Staten volgden in 1989 en Europese gamers konden in 1990 met de spelcomputer aan de slag. In de Verenigde Staten werd de Mega Drive erg populair, maar elders dolf het apparaat doorgaans het onderspit tegen de NES van Nintendo.

De nieuwste versie die Tectoy gaat maken, gaat vergezeld van 22 spellen op het interne geheugen en met een originele 3-knopscontroller. De console heeft geen HDMI-poorten en kan dus alleen via oude AV-kabels aangesloten worden. De console moet 380 Braziliaanse real (107 euro) gaan kosten.

Het is onwaarschijnlijk dat de nieuwe Sega Mega Drive ook buiten Brazilië te koop zal zijn.