De fanserver Notalrius, waarop World of Warcraft-spelers een oude versie van de game konden spelen, keert weer terug.

Dat hebben de makers van de server bekendgemaakt. Omdat ontwikkelaar Blizzard zelf geen server voor de oude versie van de game op BlizzCon heeft aangekondigd, voelt het team zich genoodzaakt zijn versie weer online te krijgen. 

De makers stellen hun code voor de server beschikbaar voor andere ontwikkelaars. Deze code zal door het team van de fanserver Elysium worden gebruikt, zodat deze server net als Nostalrius zal functioneren.

De aangepaste versie van Elysium zal ook alle personages bevatten van spelers die op Nostalrius hebben gespeeld. Hierdoor kunnen spelers weer verder vanaf het punt waar ze gebleven waren.

Sluiting

Nostalrius werd in april gesloten op verzoek van Blizzard. Spelers eerden de server toen met een virtuele pelgrimstocht. Het leidde tot kritiek van veel spelers, die graag de originele versie van de game wilden spelen.

Na ophef over de serversluiting, werden de initiatiefnemers van Nostalrius uitgenodigd om bij Blizzard op gesprek te komen. Daar gaf de ontwikkelaar aan interesse te hebben in een eigen server voor de eerste versie van World of Warcraft.

Blizzard biedt op het moment eigen servers voor World of Warcraft, maar het spel is door meerdere uitbreidingen significant veranderd. Op Nostalrius is de game zoals hij origineel in 2004 was.