Nintendo is dit jaar nog niet van plan om details bekend te maken over games voor zijn nieuwe console, de Nintendo Switch.

Dat heeft Nintendo gezegd tegen een journalist van de Wall Street Journal. Naast games maakt Nintendo dit jaar ook niets bekend over de technologie in het apparaat, waaronder de vraag of er een regiovergrendeling op zit.

Donderdag onthulde Nintendo de Switch. Het apparaat kan op een tv worden aangesloten maar heeft ook een eigen scherm, waardoor games onderweg gespeeld kunnen worden.

Tijdens de aankondiging werden beelden van een aantal games getoond, maar hier zijn verder geen details over bekend. Zeker is wel dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild naar de console komt. 

Skyrim

Verder waren ook The Elder Scrolls 5: Skyrim, een nieuwe driedimensionale Mario-platformer, NBA 2K en mogelijke remasters van Mario Kart 8 en Splatoon te zien.

Bethesda, maker van Skyrim, zegt nog niets te kunnen bevestigen over de release van de game op de Switch. 

Tegen Polygon zegt Nintendo dat de Switch vooral moet worden gezien als een thuisconsole. Daarmee lijkt het bedrijf te willen voorkomen dat de Wii U-opvolger ook wordt gezien als concurrent voor de eigen handheld 3DS. 

De Amiibo-verzamelfiguurtjes van Nintendo zullen ook door de Switch worden ondersteund. De fysieke poppetjes kunnen worden gekocht om nieuwe functies in games te ontgrendelen.