Gamebedrijf Valve heeft tijdens een ontwikkelaarsconferentie prototypes laten zien van een nieuwe controller voor de Vive, de virtualrealitybril die wordt ontwikkeld door HTC en Valve.

De nieuwe controller is niet officieel aangekondigd, maar verschillende bezoekers van de conferentie plaatsten foto's ervan op sociale media.

Momenteel wordt de Vive geleverd met controllers die in beide handen worden gehouden en kunnen worden gebruikt om virtuele handen in VR-werelden te besturen.

De controllers registreren bewegingen en bevatten een touchpad en verschillende knoppen om acties mee uit te voeren.

De huidige controllers

De huidige controllers
De huidige controllers

Vastpakken

Voornaamste verschil in de nieuwe controller is dat hij kan registreren als gebruikers hun hand openen. Zo wordt het mogelijk om objecten in virtual reality op te pakken, zonder dat daar een knop voor hoeft te worden gebruikt.

Om te zorgen dat de controller niet valt als de gebruiker zijn vingers uitstrekt, zit hij om de pols vast. Bovenop de controller, rondom het al eerder aanwezige touchpad, zit een ring van led-lampen. De functie daarvan is onduidelijk.

Vermoedelijk zijn de controllers nog in ontwikkeling en kunnen er dus nog veranderingen plaatsvinden voordat ze op de markt verschijnen.