De Nintendo NX, de volgende console van de Japanse gamemaker, gaat mogelijk 300 dollar kosten. Bij de verschijning zou direct een Mario-game beschikbaar zijn.

Dat stelt een gebruiker van Reddit. De post van de Reddit-bezoeker FlapSnapple is geverifieerd door beheerders van het forum. Hij zou bewijs hebben opgestuurd waaruit blijkt dat hij betrouwbaar is en werkt bij een grote winkelketen.

De console zou gebruikmaken van fysieke gamecartridges, een gerucht dat al eerder werd verspreid. De console zou full hd-beelden vertonen met 60 frames per seconde, maar videostreaming via diensten als Netflix zou in 4K-kwaliteit mogelijk zjin.

Naar verluidt wordt de NX een thuisconsole, die ook een mobiel element heeft. Games zouden ook onderweg gespeeld kunnen worden op een meegeleverde handheld die iets wegheeft van de Wii U-controller.

Er zouden zo'n vier lanceringstitels komen, al is niet bekend of het hier alleen om Nintendo-games of spellen van alle uitgevers gaat. 

Los zou de console 299,99 dollar gaan kosten, maar voor een uitgebreidere bundel zou 399,99 dollar worden gevraagd. Het is onbekend wanneer Nintendo van plan is de NX officieel te onthullen. De console moet volgend jaar verschijnen.