De gemeente Den Haag sleept het Amerikaanse spelletjesbedrijf Niantic voor de rechter. Via een kort geding wil de gemeente de overlast van Pokémon Go-spelers aanpakken in Kijkduin.
 

Dat meldt het AD. Het kort geding dient 11 oktober.

Pokemon Go-spelers bezorgen overlast in Kijkduin. Ze zouden lantaarnpalen slopen om hun telefoons op te kunnen laden. Daarnaast laten de spelers troep achter. 

De afgelopen weken heeft de gemeente Den Haag meerdere keren geprobeerd contact te zoeken met Niantic. Tevergeefs, de spelletjesmaker reageert niet. 

De gemeente is niet tegen het spel maar wil niet dat mensen rondlopen in het beschermde natuurgebied. "Mensen hebben natuurlijk een eigen verantwoordelijkheid maar we hopen ook te voorkomen dat mensen worden verleid door het natuurgebied te lopen'', zegt een woordvoerder van wethouder Boudewijn Revis (VVD) tegen AD.

Video: Pokémon Go-spelers overspoelen strand Kijkduin

Pokémon Go-spelers overspoelen strand Kijkduin
Pokémon Go-spelers overspoelen strand Kijkduin

Schade

De eis van de gemeente is dat 's nachts tussen 23.00 en 07.00 uur geen Pokémon meer te vinden zijn op en rond het Deltaplein in Kijkduin. In het Natura 2000-gebied mogen ze helemaal niet meer opduiken in het spel. "Zo blijft Kijkduin aantrekkelijk voor Pokémon Go-spelers, maar wordt overlast voor omwonenden en schade aan het natuurgebied voorkomen", zegt de woordvoerder.