Britse advertentiewaakhond onderzoekt ruimtegame No Man's Sky

Een Britse advertentiewaakhond onderzoekt of de ruimtegame No Man's Sky misleidend reclame heeft gemaakt voordat het spel op de markt verscheen.

No Man's Sky is een game waarin spelers een haast oneindig groot universum kunnen verkennen. 

Kort na de verschijning plaatsten gamers echter woedende berichten op internetfora op Reddit, omdat ontwikkelaar Hello Games functies zou hebben beloofd die niet in de uiteindelijke game terecht zijn gekomen.

De Advertising Standards Authority (ASA), zoals de Britse toezichthouder heet, bevestigt tegen Polygon dat een onderzoek wordt uitgevoerd. Op Reddit plaatste een gebruiker een lijst onderwerpen die de ASA bekijkt.

Het gaat onder meer om de grootte van ruimtewezens, de kwaliteit van de graphics, het gedrag van ruimteschepen en 'sentinels', die planeten bewaken, en de aanwezigheid van 'unieke' gebouwen. In trailers voor de game zouden spelelementen te zien zijn geweest die niet in de uiteindelijke versie zitten.

Na de verschijning van No Man's Sky ontstond onder gamers ook veel ophef omdat het niet mogelijk bleek om andere spelers op te zoeken in de game. Daar leek Hello Games eerder wel naar te hebben verwezen. 

Lees meer over:
Tip de redactie