Destiny 2 mogelijk ook naar pc

Het vervolg op de populaire shooter Destiny komt mogelijk ook naar de pc.

Dat meldden verschillende bronnen op het gamersforum NeoGAF. Een vaste gebruiker daar deelde de informatie, die hij van een betrouwbare bron vanuit Activision zegt te hebben. Vervolgens bevestigden bronnen van Kotaku de geruchten.

De eerste Destiny is nooit uitgekomen op pc. Nu de Xbox 360 en PlayStation 3 niet meer worden ondersteund, is er mogelijk meer mankracht beschikbaar om ook een pc-versie van het vervolg te maken.

Verder zou Destiny 2 het concept van de game flink op de schop nemen. Een hub-gebied, zoals The Tower in deel 1, zou niet meer in het vervolg zitten. Wel zou Bungie de mogelijkheid toevoegen voor spelers om overal in de spelwereld contact te maken met andere spelers, zoals in een MMO.

Er zouden verder meer steden in de game zitten en Bungie zou de spelwereld levendiger aan willen laten voelen.

Samenwerking

Daarnaast weten enkele bronnen te melden dat andere gamestudio's als High Moon en Vicarious Visions gevraagd zijn om mee te helpen aan de ontwikkeling van Destiny 2.

Tot slot zou de manier waarop het verhaal verteld wordt ook helemaal omgegooid worden, met meer focus op de Cabal en Saturn. Destiny 2 zou personages uit deel 1 laten vallen, al is het niet duidelijk of het gaat om personages van spelers of om belangrijke npc's.

Lees meer over:
Tip de redactie