Mogelijk krijgen Android Wear-horloges binnenkort ondersteuning voor Pokémon Go. Onlangs werd al een Apple Watch-app van Pokémon Go aangekondigd.

De website Pokemongohub.com heeft met datamining op de meest recente versie van Pokémon Go op Android onderzocht. Daaruit blijkt dat de game waarschijnlijk ook naar Android Wear komt.

De app zou te draaien zijn op verschillende versies van Android Wear en heeft de mogelijkheid om Pokémon op te sporen en items te verzamelen. Tevens zou de smartwatch aankondigingen kunnen tonen, zoals wanneer de speler nieuwe pokéballs nodig heeft. Zo'n app werd onlangs ook al voor de Apple Watch aangekondigd, wanneer die versie verschijnt is niet bekend.

De informatie is afkomstig uit een bestand die werd gemarkeerd als Pokemon Go Plus. De code is tevens gemarkeerd als volledig en klaar om vrij te geven. Sommige Android Wear-apparaten werken ook met iOS, Het Pokémon Go Plus-bestand suggereert dat de speler in staat is om de Android smartwatch te gebruiken en met iOS te koppelen.