Valve past het beoordelingssysteem van de online gamewinkel Steam aan, om te voorkomen dat ontwikkelaars ervoor zorgen dat hun eigen game veel positieve reviews krijgt.

Mensen die een game hebben geactiveerd met een Steam-code, kunnen geen cijfer meer achterlaten voor de betreffende game. Voor mensen die een game op Steam zelf hebben gekocht verandert er niets.

Ontwikkelaars of uitgevers kunnen hun game verspreiden via Steam-codes, met als opdracht een hoge score te geven aan het product. Dat kan niet meer, al kunnen gebruikers van de codes nog wel een tekstrecensie achterlaten.

Volgens Valve kwam het regelmatig voor dat ontwikkelaars grote hoeveelheden positieve scores uitdeelden aan hun eigen game. Er zouden minstens 160 games zijn die een veel groter percentage aan positieve reviews hebben van mensen die die games met een code hebben geactiveerd.

Valve past de nieuwe regel ook toe op alle recensies die al op Steam zijn verschenen. Volgens het bedrijf verandert daardoor het gemiddelde gebruikerscijfer van ongeveer 14 procent van de games op Steam.